Virkade saker

Direktlänk till inlägg 18 oktober 2009

Virkad matta

Av leena - 18 oktober 2009 21:55

  


En skön matta som passar överallt. Min blev perfekt till badrummet.

Den är virkad av mattrasor ca 700 gr som jag klippte ca 1 cm bred.

Virkkrok bör vara minst en 6 eller grövre.

Mattan på bilden virkade jag 10 varv + avslutningsvarvet och den blev 45 x 70 cm.


Lägg upp 22 lm. OBS Virka fm i den bakre masken. Hoppa över en lm och virka fm varvet ut, i den sista lm virkas 3 fm, följ virkningen till motsatt sida och fortsätt virka fm tills sista lm, virka 3 fm, sm i den första fm.

varv 2: 1 lm virka 20 fm, sen 2 fm 3 ggr, 20 fm, 2 fm i varje fm 3 ggr, sm i första

varv 3 - : Fortsätt att virka på detta sättet, minska ökningen (2 fm i en fm) till  varannan, sen var tredje och sen var fjärde fm vid rundningen osv, storleken av mattan bestämmer du själv. (För tajt ökning blir mattan som en skål). 

sista varvet: 3 fm, 4 lm 1 fm i första lm (= picot), 3 fm, 1 picot, varvet ut.


Tips: När du ska byta färg, dra en ögla i nästa fm av den nya färgen, lämna en ände av den nya färgen ca 7 cm, klipp av den gamla färgen men lämna även här ca 7 cm kvar, virka den gamla och nya färgens ändar under de fm du fortsätter att virka med.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av leena - 12 juli 2015 14:56

Hej bloggläsare!   Har varit borta ett tag från bloggen ett tag men tänkte ta upp den igen så smått fram till hösten. Får be även ursäkt till alla som jag inte har svarat men nu när jag lyckats hitta lösenordet till bloggen så kommer det att bli ...

Av leena - 19 februari 2012 15:58


Har fått ett par frågor var man kan hitta DMC virkgarn. Här kommer ett par länkar på butik som jag har hittat ute på webben:   http://www.torgstenen.se/dmc-virkgarn-1351.html (Har inte personligen handlat i denna webbutik).   http://www.garnl...

Av leena - 19 februari 2012 15:16

Är inne med shabby shic och försöker inreda hemma med både spets och gammalt. En liten fin virkad brudkrona ville jag virka och hittade en bra mönster i en äldre virktidning. Har ändrat om något på toppen eftersom tyckte att det blev så glest. Men hå...

Av leena - 5 februari 2012 13:37

Önskar en god fortsättning på nya året 2012 för Er alla som läser denna blogg. Har tagit en välbehövlig "semester" från bloggen för att ladda upp kreativiteten, men nu är jag tillbaka igen med full pysselkraft. Tack Pysselfarmor för all reklam du h...

Av leena - 6 november 2011 15:22

  Den här var rolig att göra. Luffarslöjd är jätteskoj att pyssla med och är inte så svårt. Om du inte har gjort luffarslöjd förut finns det många bra böcker att lära och få inspiration ifrån. En bok som jag kan rekommendera är Trådkonst av Gerd...

Presentation

Senaste inläggen

Fråga mig

14 besvarade frågor

Gilla bloggen på facebook

Omröstning

Vilket av följande virkmönster skulle du vilja att det fanns på Virkade Saker-bloggen.
 Dukar
 Spets
 Mattor
 Kläder
 Väskor
 Halsdukar, handskar, mössor, strumpor
 Amigurumi
 Irländsk virkning
 Köksaccessoar
 Prydnadssaker
 Gardiner
 Filtar, överkast
 Smycken
 Övrigt

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Virkade saker med Blogkeen
Följ Virkade saker med Bloglovin'

Gästbok

Youtube - Virkning

Visitors


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se